Arcpajzs vírus elleni védekezéshez | Email: info@protokat.com | Telefon: 06 70 40 800 76

SLS (szelektív lézer szinterezés) technológiával a bonyolult geometriájú termékek előállítása egyszerűen megvalósítható. Nagy méretű, komplex termékek előállítására nagy piaci igény mutatkozik, viszont előbbi igény SLS-sel az építési térfogat limitált mérete miatt gyakran nem lehetséges. Anémet Bavarian Research Foundation által finanszírozott kutatási projekben SLS  technológiával 3D nyomtatott és fröccsöntött alkatrészek hegesztésének optimalizálását tűzték ki célul, ezáltal megvalósítva a bonyolult felépítésű, nagy méretű testek gyártását.

Az SLS 3D nyomtatás és a fröccsöntés során is hőre lágyuló műanyagokat alkalmaznak alapanyagként, így ezen alkatrészek egymáshoz való hegesztése előtt nincs semmiféle akadály. A hegesztés erőssége azonban nagymértékben változhat az alkatrészek anyagától  és a hegesztési technológiától.

„Egyszerűen nem áll rendelkezésre információ arról, hogy hogyan állíthatók elő nagy szilárdságú, hegesztett SLS technológiával készül alkatrészek. Ez a projekt nagyszerű lehetőség, hogy alapjaiban megvizsgáljuk az SLS alkatrészek hegesztését.” – mondta Christian Wiesner, a projekt egyik felelőse.

A projektben vizsgálják az ügyfél-specifikus SLS alkatrészek standard fröccsöntött alkatrészekkel, továbbá különböző SLS alkatrészek egymással való hegeszthetőségét is. A kutatók már több hegesztési technológiát megvizsgáltak, a vibrációs- és infra hegesztés meggyőző eredményeket mutatott. A hegesztés minőségét mechanikai vizsgálatokkal, továbbá GOM és CT szkennerekkel vizsgálják.

A közeljövőben a PROTOKAT szolgáltatási palettáján is megjelenik az SLS 3D nyomtatási technológia, ezzel további vásárlói igényeket kielégítve. Addig is amennyiben professzionális termék- és formatervezésre, 3D nyomtatásra, kisszériás gyártásra, vagy akár szerszámtervezésre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

forrás: https://3dprintingindustry.com/news/german-research-project-investigates-welding-of-sls-and-injection-molded-parts-159718/