Építészeti makettek

Az építészeti makettezés a mai napig fontos része az építészeti projektek prezentációinak, a tervkoncepciók bemutatásának és a megrendelő elnyerésének. A kivitelezés elkészültéig a virtuális bejárásokat lehetővé tevő 3D tervezőszoftvereken kívül a makettezés biztosít arra lehetőséget, hogy a koncepció térbeliségét érzékeltethessük. Egy magas minőségű, részletgazdag makett hűen reprezentálhatja a tervezői elképzeléseket, elkészítése azonban a számos egyedi alkotóelem miatt rendkívül idő- és munkaigényes folyamat, emiatt drága is.

Az építészeti tervezéshez használt 3D tervezőszoftverekből egyszerűen kinyerhetőek olyan számítógépes modellek, amelyek közvetlenül, vagy kis átalakítással használhatóak 3D nyomtatás céljára. Mivel a technológia kevés geometriai megkötéssel dolgozik, elkészíthetőek olyan részletek (lépcsők, korlátok, ablakkeretek, stb.), amelyek megmodellezésének élőmunkaigénye rendkívül nagy lenne.

Tervkoncepciók

Az építészeti tervezés kezdeti szakaszában a legtöbb esetben több tervkoncepciót, külső-belső kialakítást, elrendezéseket próbálnak ki a tervezők, amelyeket adott esetben makettek formájában el is készítenek a koncepció ellenőrzésének céljából, vagy megrendelőkkel, kivitelezőkkel történő egyeztetések támogatására. Az ilyen koncepcionális tervek gyors és pontos legyártásához a 3D nyomtatás a legmegfelelőbb eljárás.

Tömegmodellek

A tervkoncepciók kialakításakor a 3D nyomtatás hatékony és gyors lehetőséget biztosít olyan tömegmodellek előállítására, amelyek adott esetben részleteikben kevésbé kidolgozottak, viszont jól érzékelhetővé teszik az egyes epületrészek egymáshoz viszonyított arányát. A makettezés nagy előnye, hogy három dimenziós térben teszi érzékelhetővé a terveket, így a méretezésbeli összhang és a környezetbe való illeszkedés vizsgálatára jól használhatóak az ilyen módon készülő tömegmodellek.

Miért válasszon minket?

Tapasztalatunk, kedvező áraink és rövid határidőink meg fogják győzni!

Kedvező árak
Egyedi vagy kis sorozatszámú termékek, orvosi műszerek alkatrészeit költséghatékonyan állítjuk elő.
Tapasztalat
Mert építészeti és egyéb makettek gyártásában sokéves gyakorlatunk van
Rövid határidők
Hazai viszonylatban egyedülálló gépparkkal dolgozunk, a szokásos gyártási határidőknél jelentősen gyorsabban.
Komplex szolgáltatások
Termékeit nem csak legyárjuk, hanem szükség esetén megtervezzük, átalakítjuk, gyártási tanácsadást is nyújtunk.