Arcpajzs vírus elleni védekezéshez | Email: info@protokat.com | Telefon: 06 70 40 800 76

Makettek, tervkoncepciók és tömegmodellek

Az építészeti makettezés a mai napig fontos része az építészeti projektek prezentációinak, a tervkoncepciók bemutatásának és a megrendelő elnyerésének. A kivitelezés elkészültéig a virtuális bejárásokat lehetővé tevő 3D tervezőszoftvereken kívül a makettezés biztosít arra lehetőséget, hogy a koncepció térbeliségét érzékeltethessük. Egy magas minőségű, részletgazdag makett hűen reprezentálhatja a tervezői elképzeléseket, elkészítése azonban a számos egyedi alkotóelem miatt rendkívül idő- és munkaigényes folyamat, emiatt drága is.

Az építészeti tervezéshez használt 3D tervezőszoftverekből egyszerűen kinyerhetőek olyan számítógépes modellek, amelyek közvetlenül, vagy kis átalakítással használhatóak 3D nyomtatás céljára. Mivel a technológia kevés geometriai megkötéssel dolgozik, elkészíthetőek olyan részletek (lépcsők, korlátok, ablakkeretek, stb.), amelyek megmodellezésének élőmunkaigénye rendkívül nagy lenne.

Tervkoncepciók

Az építészeti tervezés kezdeti szakaszában a legtöbb esetben több tervkoncepciót, külső-belső kialakítást, elrendezéseket próbálnak ki a tervezők, amelyeket adott esetben makettek formájában el is készítenek a koncepció ellenőrzésének céljából, vagy megrendelőkkel, kivitelezőkkel történő egyeztetések támogatására. Az ilyen koncepcionális tervek gyors és pontos legyártásához a 3D nyomtatás a legmegfelelőbb eljárás.

Tömegmodellek

A tervkoncepciók kialakításakor a 3D nyomtatás hatékony és gyors lehetőséget biztosít olyan tömegmodellek előállítására, amelyek adott esetben részleteikben kevésbé kidolgozottak, viszont jól érzékelhetővé teszik az egyes epületrészek egymáshoz viszonyított arányát. A makettezés nagy előnye, hogy három dimenziós térben teszi érzékelhetővé a terveket, így a méretezésbeli összhang és a környezetbe való illeszkedés vizsgálatára jól használhatóak az ilyen módon készülő tömegmodellek.

Miért válasszon minket?

Tapasztalatunk, kedvező áraink és rövid határidőink meg fogják győzni!

  • Kedvező árak Egyedi vagy kis sorozatszámú termékek, orvosi műszerek alkatrészeit költséghatékonyan állítjuk elő.
  • Tapasztalat Mert építészeti és egyéb makettek gyártásában sokéves gyakorlatunk van
  • Rövid határidők Hazai viszonylatban egyedülálló gépparkkal dolgozunk, a szokásos gyártási határidőknél jelentősen gyorsabban.
  • Komplex szolgáltatások Termékeit nem csak legyárjuk, hanem szükség esetén megtervezzük, átalakítjuk, gyártási tanácsadást is nyújtunk.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és csináljunk valami nagyszerűt, közösen.