Marketing modellek

Egy termék fejlesztési folyamatában rendszerint jelentős, akár években mérhető idő telik el a termékötlet megszületése és a piacra kerülés időpontja között. Ebből jelentős részt – rendszerint a teljes tervezési és gyártási folyamat időben és költségben nagyobbik részét – teszi ki a gyártáshelyes műszaki tervek elkészítése, a gyártástervezés, szerszámozás, a beszállítók feltérképezése, a gyártás, az összeszerelés és a logisztika. Komoly igény van tehát olyan technológiára, amely a fenti folyamatokat megkerülve vagy éppen azokkal párhuzamosan lehetőséget biztosít a termék lehető legkorábbi időpillanatban történő valós bemutatására, akár még a gyártás megkezdése előtt. A 3D nyomtatás erre jó lehetőséget biztosít. Mivel a 3D nyomtatási technológiák jellemzően jóval kevesebb formai kötöttséggel képesek tetszőleges termék legyártására, már akár a majdani gyártástechnológiához készített gyártáshelyes 3D CAD tervek elkészítése nélkül is készíthető funkcionális, beépíthető, bemutatható mintadarab egy tetszőleges alkatrészből. Ezen mintadarabok, prototípusok megjelenésének tipikus helyei és alkalmai a különböző szakmai rendezvények, kiállítások. Ezek rendszerint szezonális rendezvények, ahol a legtöbb gyártó számára presztizskérdés, hogy legújabb termékeit, vagy éppen jelenleg is futó termékfejlesztési folyamatait bemutassa, előrevetítve a piaci előnyét a versenytársaival szemben. Egyedi prototípusok és marketing célú, akár funkcionális kiállítási mintadarabok gyors és jó minőségű legyártásához pedig sok esetben kulcs a 3D nyomtatás

Ügyfélkommunikációs eszközök

Egy sikeres kreatívipari tervezési projekt – legyen az termékfejlesztés, csomagolástervezés, kiállítási modellek vagy displayek tervezése – esetén kulcsfontosságú, hogy a megrendelői elképzelést mennyire hatékonyan sikerül beültetni a nem utolsósorban gyárthatósági és költségszempontok, valamint egyéb környezeti tényezők által nagymértékben vezérelt gyakorlatba. Sok esetben az eredeti elképzelés jelentősen átalakul, mire a termék megszületik a rajzasztalon és gyártásba kerül. A vevői elégedettség maximalizálásának szempontjából ismét csak kulcsfontosságú a hetékony kommunikáció. Egy 3D nyomtatással készített prototípus gyorsan és alacsony költséggel legyártható, hiszen nincs szükség az alkatrészek ún. felszerszámozására, vagyis öntőforma készítésre. Ez több szempontból is nagy előny: egyrészt jellemzően igen gyorsan elő tudunk állítani komplex termékeket is, másrészt nem jelentkezik a szerszámkészítés rendszerint nagyságrendekkel magasabb költsége. Nem kell a szerszámkészítésre várakozni sem, illetve az esetleges későbbi változtatások miatt sincs szükség a szerszám drága és lassú javítására. Egy 3D nyomtatott prototípus a megrendelővel folytatott tárgyalásokon mindent egyértelműsít: a műszaki megoldásokat, formai, illeszkedési kérdéseket. Ugyanezt egy síkbeli rajz nem teljesíti, de még egy 3D számítógépes model sem, hiszen ezeknek a CAD modelleknek a puszta értelmezéséhez is sok esetben tervezői háttér szükséges.

Filmipari kellékek

A filmipari produkciók kellékeseinek sokszor nagy kihívást jelentő feladata, hogy a felvételekhez szükséges, gyakran nagy mennyiségű kelléket és kiegészítőt elkészítsék. Ez a fajta munka jó minőségű gyártást követel meg, jellemzően időnyomás alatt: A koncepció pedig menet közben is változhat, egy-egy jelentősebb kellékből a rendező akár több változatot is kipróbál a felvételeket megelőzően. A 3D nyomtatás jó választás lehet összetett kellékek, props-ok gyors legyártásához, akár több változatban is. A technológiából eredően nincs lehetetlen elképzelés, a legyártott daraboknak pedig akár mindegyike egyedileg testreszabható, például a színész testméreteihez.

Miért válasszon minket?

Tapasztalatunk, kedvező áraink és rövid határidőink meg fogják győzni!

Kedvező árak
Egyedi vagy kis sorozatszámú termékek, orvosi műszerek alkatrészeit költséghatékonyan állítjuk elő.
Tapasztalat
Mert építészeti és egyéb makettek gyártásában sokéves gyakorlatunk van
Rövid határidők
Hazai viszonylatban egyedülálló gépparkkal dolgozunk, a szokásos gyártási határidőknél jelentősen gyorsabban.
Komplex szolgáltatások
Termékeit nem csak legyárjuk, hanem szükség esetén megtervezzük, átalakítjuk, gyártási tanácsadást is nyújtunk.