Arcpajzs vírus elleni védekezéshez | Email: info@protokat.com | Telefon: 06 70 40 800 76

Kreatívipari termékek 3D nyomtatással.

Marketing modellek

Egy termék fejlesztési folyamatában rendszerint jelentős, akár években mérhető idő telik el a termékötlet megszületése és a piacra kerülés időpontja között. Ebből jelentős részt – rendszerint a teljes tervezési és gyártási folyamat időben és költségben nagyobbik részét – teszi ki a gyártáshelyes műszaki tervek elkészítése, a gyártástervezés, szerszámozás, a beszállítók feltérképezése, a gyártás, az összeszerelés és a logisztika. Komoly igény van tehát olyan technológiára, amely a fenti folyamatokat megkerülve vagy éppen azokkal párhuzamosan lehetőséget biztosít a termék lehető legkorábbi időpillanatban történő valós bemutatására, akár még a gyártás megkezdése előtt. A 3D nyomtatás erre jó lehetőséget biztosít. Mivel a 3D nyomtatási technológiák jellemzően jóval kevesebb formai kötöttséggel képesek tetszőleges termék legyártására, már akár a majdani gyártástechnológiához készített gyártáshelyes 3D CAD tervek elkészítése nélkül is készíthető funkcionális, beépíthető, bemutatható mintadarab egy tetszőleges alkatrészből. Ezen mintadarabok, prototípusok megjelenésének tipikus helyei és alkalmai a különböző szakmai rendezvények, kiállítások. Ezek rendszerint szezonális rendezvények, ahol a legtöbb gyártó számára presztizskérdés, hogy legújabb termékeit, vagy éppen jelenleg is futó termékfejlesztési folyamatait bemutassa, előrevetítve a piaci előnyét a versenytársaival szemben. Egyedi prototípusok és marketing célú, akár funkcionális kiállítási mintadarabok gyors és jó minőségű legyártásához pedig sok esetben kulcs a 3D nyomtatás

Ügyfélkommunikációs eszközök

Egy sikeres kreatívipari tervezési projekt – legyen az termékfejlesztés, csomagolástervezés, kiállítási modellek vagy displayek tervezése – esetén kulcsfontosságú, hogy a megrendelői elképzelést mennyire hatékonyan sikerül beültetni a nem utolsósorban gyárthatósági és költségszempontok, valamint egyéb környezeti tényezők által nagymértékben vezérelt gyakorlatba. Sok esetben az eredeti elképzelés jelentősen átalakul, mire a termék megszületik a rajzasztalon és gyártásba kerül. A vevői elégedettség maximalizálásának szempontjából ismét csak kulcsfontosságú a hetékony kommunikáció. Egy 3D nyomtatással készített prototípus gyorsan és alacsony költséggel legyártható, hiszen nincs szükség az alkatrészek ún. felszerszámozására, vagyis öntőforma készítésre. Ez több szempontból is nagy előny: egyrészt jellemzően igen gyorsan elő tudunk állítani komplex termékeket is, másrészt nem jelentkezik a szerszámkészítés rendszerint nagyságrendekkel magasabb költsége. Nem kell a szerszámkészítésre várakozni sem, illetve az esetleges későbbi változtatások miatt sincs szükség a szerszám drága és lassú javítására. Egy 3D nyomtatott prototípus a megrendelővel folytatott tárgyalásokon mindent egyértelműsít: a műszaki megoldásokat, formai, illeszkedési kérdéseket. Ugyanezt egy síkbeli rajz nem teljesíti, de még egy 3D számítógépes model sem, hiszen ezeknek a CAD modelleknek a puszta értelmezéséhez is sok esetben tervezői háttér szükséges.

Filmipari kellékek

A filmipari produkciók kellékeseinek sokszor nagy kihívást jelentő feladata, hogy a felvételekhez szükséges, gyakran nagy mennyiségű kelléket és kiegészítőt elkészítsék. Ez a fajta munka jó minőségű gyártást követel meg, jellemzően időnyomás alatt: A koncepció pedig menet közben is változhat, egy-egy jelentősebb kellékből a rendező akár több változatot is kipróbál a felvételeket megelőzően. A 3D nyomtatás jó választás lehet összetett kellékek, props-ok gyors legyártásához, akár több változatban is. A technológiából eredően nincs lehetetlen elképzelés, a legyártott daraboknak pedig akár mindegyike egyedileg testreszabható, például a színész testméreteihez.

Miért válasszon minket? Tapasztalatunk, kedvező áraink és rövid határidőink meg fogják győzni!

  • Kedvező árak Egyedi vagy kis sorozatszámú termékek, orvosi műszerek alkatrészeit költséghatékonyan állítjuk elő.
  • Tapasztalat Mert építészeti és egyéb makettek gyártásában sokéves gyakorlatunk van
  • Rövid határidők Hazai viszonylatban egyedülálló gépparkkal dolgozunk, a szokásos gyártási határidőknél jelentősen gyorsabban.
  • Komplex szolgáltatások Termékeit nem csak legyárjuk, hanem szükség esetén megtervezzük, átalakítjuk, gyártási tanácsadást is nyújtunk.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és csináljunk valami nagyszerűt, közösen.