Arcpajzs vírus elleni védekezéshez | Email: info@protokat.com | Telefon: 06 70 40 800 76

Prototípusok 3D nyomtatással.

Prototípusok

A terméktervezés folyamatainak lényeges része az egyes tervváltozatok működőképességének, megfelelőségének vizsgálata. A formatervezés egy erősen iteratív folyamat, ahol a tervező vagy tervezőcsoport jellemzően számos koncepció közül választja ki a tervezett termék vagy alkatrész formai nyelvezetét és irányvonalait, majd e mentén alakítja a terveket, összhangban a termék előre meghatározott funkcionális, gyárthatósági és egyéb követelményekkel.

Egy termék tervezésének már a legkorábbi szakaszaiban előtérbe kerülhetnek a 3D nyomtatási technológiával készített prototípusok. A technológia segítségével gyorsan készíthetőek a formai koncepciót validáló, kézzelfogható prototípus alkatrészek, de a 3D nyomtatás a tervezés során később, a műszaki kidolgozás folyamataiban is hathatós segítséget nyújt. Egyszerűen előállíthatóak ugyanis olyan prototípusok, amelyekkel jól tesztelhetőek az egyes alkatrészek illeszkedései és tűrései.

És ami nagyon lényeges: Minél előbb áll elő funkcionális termék prototípusokkal egy gyártó, annál előbb tesztelheti a piacot, felhasználói és szakmai visszajelzéseket gyűjthet, majd ezek tapasztalatait hatékonyan ültetheti be a termékfejlesztés folyamatába. Amennyiben a visszajelzések alapján változtatásokat eszközöl a terveken, akkor ezek a változtatások annál kisebb költséggel járnak, minél előbb történnek meg a termékfejlesztési és gyártási ciklus teljes folyamatát tekintve.

Funkcionális tesztdarabok

Mivel sok esetben a majdani végtermékhez hasonló hőre lágyuló műszaki alapanyagot is használunk a nyomtatási eljárásban, funkcionális, működőképes, valós terhelésnek és felhasználási környezetnek ellenálló mintadarabok készíthetőek.

Ennek a jelentősége megnő, ha a cél a majdani végtermék terméktulajdonságait hűen követő termékminta vagy prototípus elkészítése a cél. Minél inkább egyezik az elkészített prototípus és a végtermék, annál pontosabb és hitelesebb tesztek végezhetők a termék igénybevételeire és használat közbeni viselkedésére vonatkozólag. Ezek aztán hasznos visszajelzéseket szolgáltatnak a mérnökcsapat számára a termékfejlesztés folyamatához.

Mérnöki kommunikációs modellek

Egy-egy összetett termék tervezése során nemritkán több mérnöki csapat dolgozik egymással párhuzamosan a konstrukció egyes különálló részein. A kulcs a közös munkában és a hatékony termékfejlesztésben a kommunikáció. Az egyes tervváltozatok sajátosságait, működési metódusokat vagy elvégzett módosításokat semmi sem kommunikál olyan hatékonyan, mint egy kézzel fogható, fizikai modell a kérdéses alkatrészről.

Segítségével valamennyi tervezőcsoport és designer közös nevezőre kerülhet a fejlesztés irányát tekintve, hiszen minimalizálódik az esélye esetleges információrészek elvesztésének

Miért válasszon minket? Tapasztalatunk, kedvező áraink és rövid határidőink meg fogják győzni!

  • Kedvező árak Egyedi vagy kis sorozatszámú termékek, orvosi műszerek alkatrészeit költséghatékonyan állítjuk elő.
  • Tapasztalat Mert építészeti és egyéb makettek gyártásában sokéves gyakorlatunk van
  • Rövid határidők Hazai viszonylatban egyedülálló gépparkkal dolgozunk, a szokásos gyártási határidőknél jelentősen gyorsabban.
  • Komplex szolgáltatások Termékeit nem csak legyárjuk, hanem szükség esetén megtervezzük, átalakítjuk, gyártási tanácsadást is nyújtunk.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és csináljunk valami nagyszerűt, közösen.