Prototípusok

A terméktervezés folyamatainak lényeges része az egyes tervváltozatok működőképességének, megfelelőségének vizsgálata. A formatervezés egy erősen iteratív folyamat, ahol a tervező vagy tervezőcsoport jellemzően számos koncepció közül választja ki a tervezett termék vagy alkatrész formai nyelvezetét és irányvonalait, majd e mentén alakítja a terveket, összhangban a termék előre meghatározott funkcionális, gyárthatósági és egyéb követelményekkel.

Egy termék tervezésének már a legkorábbi szakaszaiban előtérbe kerülhetnek a 3D nyomtatási technológiával készített prototípusok. A technológia segítségével gyorsan készíthetőek a formai koncepciót validáló, kézzelfogható prototípus alkatrészek, de a 3D nyomtatás a tervezés során később, a műszaki kidolgozás folyamataiban is hathatós segítséget nyújt. Egyszerűen előállíthatóak ugyanis olyan prototípusok, amelyekkel jól tesztelhetőek az egyes alkatrészek illeszkedései és tűrései.

És ami nagyon lényeges: Minél előbb áll elő funkcionális termék prototípusokkal egy gyártó, annál előbb tesztelheti a piacot, felhasználói és szakmai visszajelzéseket gyűjthet, majd ezek tapasztalatait hatékonyan ültetheti be a termékfejlesztés folyamatába. Amennyiben a visszajelzések alapján változtatásokat eszközöl a terveken, akkor ezek a változtatások annál kisebb költséggel járnak, minél előbb történnek meg a termékfejlesztési és gyártási ciklus teljes folyamatát tekintve.

Funkcionális tesztdarabok

Mivel sok esetben a majdani végtermékhez hasonló hőre lágyuló műszaki alapanyagot is használunk a nyomtatási eljárásban, funkcionális, működőképes, valós terhelésnek és felhasználási környezetnek ellenálló mintadarabok készíthetőek.

Ennek a jelentősége megnő, ha a cél a majdani végtermék terméktulajdonságait hűen követő termékminta vagy prototípus elkészítése a cél. Minél inkább egyezik az elkészített prototípus és a végtermék, annál pontosabb és hitelesebb tesztek végezhetők a termék igénybevételeire és használat közbeni viselkedésére vonatkozólag. Ezek aztán hasznos visszajelzéseket szolgáltatnak a mérnökcsapat számára a termékfejlesztés folyamatához.

Mérnöki kommunikációs modellek

Egy-egy összetett termék tervezése során nemritkán több mérnöki csapat dolgozik egymással párhuzamosan a konstrukció egyes különálló részein. A kulcs a közös munkában és a hatékony termékfejlesztésben a kommunikáció. Az egyes tervváltozatok sajátosságait, működési metódusokat vagy elvégzett módosításokat semmi sem kommunikál olyan hatékonyan, mint egy kézzel fogható, fizikai modell a kérdéses alkatrészről.

Segítségével valamennyi tervezőcsoport és designer közös nevezőre kerülhet a fejlesztés irányát tekintve, hiszen minimalizálódik az esélye esetleges információrészek elvesztésének

Miért válasszon minket?

Tapasztalatunk, kedvező áraink és rövid határidőink meg fogják győzni!

Kedvező árak
Egyedi vagy kis sorozatszámú termékek, orvosi műszerek alkatrészeit költséghatékonyan állítjuk elő.
Tapasztalat
Mert építészeti és egyéb makettek gyártásában sokéves gyakorlatunk van
Rövid határidők
Hazai viszonylatban egyedülálló gépparkkal dolgozunk, a szokásos gyártási határidőknél jelentősen gyorsabban.
Komplex szolgáltatások
Termékeit nem csak legyárjuk, hanem szükség esetén megtervezzük, átalakítjuk, gyártási tanácsadást is nyújtunk.