Arcpajzs vírus elleni védekezéshez | Email: info@protokat.com | Telefon: 06 70 40 800 76

Mike Mocerani, a MakerOS alapítója és ügyvezető igazgatója szerint az additív gyártástechnológiákkal foglalkozó cégek jelentős része nem megfelelően számítja ki az árát az általa végzett szolgáltatásnak. Mike korábban 3D nyomtatással foglalkozott,öt éve végez kutatást az iparág egyes szereplőinek árazási technikájáról, interjúk százait folytatta le a cégek vezetőivel. A kapott válaszok szerint a vállalkozások nagy többsége alacsonyabb áron végzi szolgáltatását, mint az indokolt/fenntartható lenne. Ennek okai az alábbiak:

  • Nem vesznek figyelembe olyan tényezőket az árazásnál, melyek ugyan nem feltétlen köthetők közvetlenül az adott termék gyártásához, de az üzlet vezetéséhez elengedhetetlenek
  • Gyakran csak a CAD modell térfogatát veszik figyelembe
  • Csak a szeletelő szoftverük által kijelzett idő- és alapanyagszükségletre hagyatkoznak, nem a valós értékekre

Mike a gyűjtött adatok alapján kidolgozott egy árazási metódust, mely az összes igazán fontos tényezőt figyelembe veszi. Ezek a tényezők a szolgáltatás alapköltségei (ember- és gépóradíj, a berendezések amortizációja, szoftverek, rezsi), és az adott termék megrendelt darabszáma és geometriai tulajdonságai. A kidolgozott rendszert bárki ingyenesen kipróbálhatja a MakerOS honlapján.

A MakerOS platformja emellett számos egyéb funkcióval is segíti az iparban dolgozó vállalkozások gördülékenyebb munkavégzését. Az ügyfelekkel való összekötésen és az árazási szolgáltatáson túl ingyenes oktatási anyagok is elérhetők a honlapon.

A PROTOKAT-nál ügyelünk arra, hogy a fenntartható üzletvezetés mellett a lehető legkisebb áron nyújtsuk szolgáltatásunkat ügyfeleinknek. Amennyiben professzionális termék- és formatervezésre, 3D nyomtatásra, kisszériás gyártásra, vagy akár szerszámtervezésre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

forrás: https://3dprintingindustry.com/news/youre-pricing-wrong-how-to-better-price-your-3d-printing-projects-168312/